فناوری

مدیریت هوشمند تغذیه در کشاورزی

معرفی

محصولات زراعی برای رشد به مواد مغذی نیاز دارند، اما مدیریت موثر مواد مغذی برای محصولات مختلف متفاوت است. مهم نیست محصولی که تولید می‌کنید چه باشد یا کشت و کار در چه حد و اندازه‌ای باشد؛ در هر حال یک برنامه مدیریت تغذیه مناسب می‌تواند در کاهش هزینه‌های ورودی، به حداکثر رساندن میزان محصول، حمایت از درآمد و همچنین حفاظت از محیط‌زیست کمک کند.

برنامه مدیریت تغذیه هوشمند تمام شرایط مزرعه و نحوه تاثیر آنها بر یکدیگر را در نظر می‌گیرد و در طراحی آن، موقعیت مزرعه، خاک، آب و هوا، نوع محصولات کشت شده، شرایط مدیریت و سایر عوامل خاص لحاظ می‌شود. این روش مدیریت می‌تواند عملکرد گیاهان را بهینه کند، میزان مواد مغذی از دست رفته در محیط را کاهش دهد و بر انتشار گازهای گلخانه‌ای و کیفیت آب و هوا نیز تاثیر بگذارد.

در ادامه به عوامل مهم در برنامه مدیریت هوشمند تغذیه در کشاورزی پرداخته می‌شود:

منبع تامین مواد مغذی

کشاورزان ممکن است از کودهای تجاری، کودهای دامی، اصلاحات خاک، یا محصولات جانبی ارگانیک برای تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان استفاده کنند. به منظور تعیین بهترین منبع غذایی برای کشت و کار، مواردی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. منابع مغذی باید به گونه‌ای انتخاب شوند که به بهترین نحو با نیازهای محصول و خاک مورد نظر مطابقت داشته باشد و در عین حال خطر از دست دادن مواد مغذی خاص در محل مورد نظر را به حداقل برسانند. این نیازها بسته به شرایط خاک و آب و هوای محلی، محصول خاص و شیوه‌های حفاظتی که استفاده می‌شود مانند خاکورزی متفاوت است.

آزمایش خاک روشی کلیدی و مطمئن برای تایید نیازهای مواد مغذی خاک و گیاهان است که با کمک آن می‌توان تصمیمی آگاهانه در مورد کود مناسب و مقدار نیاز آن برای محصولات خود گرفت. آزمایش‌های بافت.

گیاهی نیز می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما بگذارند. همچنین می‌توانید، کود دامی، اصلاحات خاک یا محصولات مغذی ارگانیک را آزمایش کنید. اگر از کود دامی یا محصولات جانبی ارگانیک به عنوان کود استفاده می‌کنید، آزمایش کود برای تعیین محتوای مواد مغذی می‌تواند به تامین موثرتر مواد مغذی گیاه کمک کند و البته این موضوع منجر به افزایش سود و همچنین کاهش خطر آلودگی می‌شود.

روش کاربرد

برای مدیریت موثر مواد مغذی، روش استفاده از این مواد می‌تواند بسیار مهم باشد. هنگام تعیین نحوه و مکان استفاده از مواد مغذی، مواردی را باید حتما در نظر گرفت. به عنوان مثال در روش تزریق (injection)، پایین فرستادن مواد مغذی در زیر سطح خاک و در ناحیه ریشه محصول، توانایی گیاه را برای دسترسی به آنها افزایش می‌دهد. تزریق مواد مغذی یکی از راه‌های رساندن این مواد دقیقاً به جایی است که مورد نیاز است. یا در روش ادغام (incorporation) مکان‌های خاص ممکن است نیاز به ترکیب مواد مغذی در خاک داشته باشند، نه اینکه فقط روی سطح پخش شوند. روش‌ها و فناوری‌های دیگری نیز موجود هستند که با توجه به شرایط می‌توان از آنها یا ترکیبی از آنها استفاده کرد.

ارزیابی مکان

هر قطعه زمین با زمین دیگر متفاوت است. یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های برنامه‌ریزی برای مدیریت مواد مغذی، ارزیابی شرایط مکانی خاص زمین و کشت و کار برای تعیین نیازمندی‌هاست. همه شرایط در مزرعه باید در نظر گرفته شود زیرا هر یک بر دیگری تاثیر می‌گذارد. همچنین با ایجاد هر تغییر، شرایط در محل باید دوباره ارزیابی شود و برنامه بر اساس آن تنظیم شود.

یک کارشناس و برنامه‌ریز معتبر می‌تواند شرایط مدیریت مواد مغذی را با توجه به ویژگی‌های خاص زمین شما تجزیه و تحلیل کند، خطر را ارزیابی کند و یک برنامه مدیریت مواد مغذی متناسب با زمین شما طراحی نماید. در این مورد نیز آزمایش‌هایی مانند آزمایش‌های خاک و گیاه نقشی موثر و تعیین‌کننده دارد.

میزان استفاده از مواد مغذی

عوامل زیادی بر میزان مواد مغذی مورد نیاز گیاه تاثیر می‌گذارد. هنگام تعیین میزان مواد مغذی مواردی هست که باید حتما در نظر بگیرید. آزمایش خاک، آزمایش گیاه و در صورت لزوم، آزمایش منبع مواد مغذی به شما این امکان را می‌دهد که بدانید چه مواد مغذی مورد نیاز است و با توجه به منبع خاص خود چه مقدار باید استفاده کنید. اقداماتی که در راستای سلامت خاک انجام می‌شوند مانند محصولات بدون خاکورزی یا پوششی به طور طبیعی، فرایندهای بیولوژیکی و مواد آلی خاک را افزایش می‌دهند و از این طریق می‌توانند نیاز شما را به کود کاهش دهند.

زمان‌بندی تغذیه

زمان‌بندی مناسب برای استفاده از مواد مغذی بسیار مهم است. هنگام زمان‌بندی مواردی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. برای حداکثر شدن میزان جذب و کارایی، مواد مغذی باید زمانی در اختیار محصول قرار گیرند که بیشترین نیاز به آن وجود دارد. نمونه آن تقسیم ازت در زمان‌های هدفمند، طی فصل رشد است. شرایط آب و هوایی و فصلی نیز مورد دیگری است که باید در زمان‌بندی تغذیه در نظر گرفته شود. به عنوان مثال استفاده از کود، درست قبل از یک بارندگی شدید منجر به از دست رفتن موادغذی می‌شود. همچنین فناوری‌هایی نیز برای زمان‌بندی صحیح استفاده از مواد مغذی در دسترس هستند. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های هدایت دقیق مواد مغذی وجود دارند که به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا که کودها را برای محصولات در حال رشد فعال تهیه کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا