راهنمای کشت خانگی

نحوه کاشت سیب زمینی در گلدان و ظروف

ساده تر از چیزی است که فکر می کنید: سیب زمینی را در 8 مرحله آسان رشد دهید و برداشت کنید

پرورش سیب زمینی در گلدان یا ظرف در 8 مرحله ساده

پرورش سیب زمینی در ظروف مناسب می‌تواند مزایایی نسبت به کاشت آن در زمین داشته باشد. کاشت در ظروف باعث صرفه‌جویی در فضای باغ‌های کوچک، آسان‌تر شدن کنترل شرایط رشد و حفاظت گیاهان در برابر سایر موجودات مانند حشرات شود. شاید تنها چالش اصلی در این نوع کشت افزایش نیاز به آبیاری منظم است، زیرا خاک ظرف سریعتر از زمین خشک می‌شود.

در این مقاله یاد بگیریم چگونه می‌توان به راحتی سیب زمینی را در ظروف پرورش داد.

زمان کاشت سیب زمینی در ظرف

سیب زمینی را حدود دو هفته قبل از آخرین سرمازدگی در منطقه خود در ظروف بکارید. حتی ممکن است بتوان زودتر از یک هفته کاشت را انجام داد زیرا خاک درون ظروف هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب سریع‌تر از خاک زمین گرم می‌شود. با این حال، در صورت پیش بینی سرمازدگی دیررس بهاره، آماده باشید که ظروف سیب زمینی خود را بپوشانید یا به فضای سرپوشیده منتقل کنید. سیب زمینی را می‌توان در زمستان در فضای منزل نیز پرورش داد، مشروط بر اینکه بتوان گرما و نور کافی را برای آن فراهم کرد.

تپه زدن سیب زمینی در ظرف

فرآیند رشد سیب زمینی در ظروف مناسب، مستلزم “تپه زدن” یا دفن تدریجی ساقه‌ها با انباشتن خاک اضافی در اطراف گیاه در حین رشد به سمت بالا است.

با پوشاندن بذر سیب زمینی با خاک شروع کنید. همانطور که گیاه رشد می‌کند، خاک اضافی را در فواصل منظم در اطراف گیاه انباشته کنید تا زمانی که ظرف پر شود. در نظر داشته باشید دفن ساقه‌ها مانع از قرار گرفتن سیب زمینی در معرض نور و سبز شدن آنها می‌شود.

انتخاب بذر و ظروف سیب زمینی

ارقام زیادی سیب زمینی وجود دارد که می‌توان آنها را در ظروف کشت کرد. از سیب زمینی‌های موجود در سوپرمارکت‌ها به عنوان سیب زمینی بذر استفاده نکنید، مگر اینکه برچسب ارگانیک داشته باشند؛ اغلب بر روی محصولاتی که فاقد برچسب ارگانیک هستند اسپری زده می‌شود که از جوانه زدن آنها جلوگیری می‌کند. می‌توان از سیب زمینی بذر موجود در فروشگاههای نهاده‌های کشاورزی و یا تولیدکنندگان ارگانیک استفاده کرد.

سیب زمینی باید در یک ظرف مات رشد کند و در حالت ایده آل، ارتفاع آن حدود 60 تا 90 سانت با ظرفیت 37 تا 57 لیتر باشد. برای ظرف، گزینه‌ها شامل نیم بشکه‌های چوبی، سطل‌های زباله، وان‌های ذخیره‌سازی پلاستیکی، سبدهای پلاستیکی لباس‌شویی، کیسه‌های پارچه‌ای یا کیسه‌های پارچه‌ای برزنتی هستند. گونی‌های تخصصی سیب زمینی در مراکز باغ یا خرده فروشی های آنلاین باغ در دسترس هستند. هر ظرفی که انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید که زهکشی خوبی دارد.

تجهیزات لازم

مواد

  • سیب زمینی بذری
  • ظرف
  • خاک گلدان
  • کود

تجهیزات / ابزار

  • ماله باغچه

نحوه کاشت سیب زمینی در ظروف 

کاشت سیب زمینی در خانه

1.آماده کردن سیب زمینی بذری

دانه‌های سیب زمینی را با حداقل دو چشم یا گره‌های رشد که در هر قسمت شاخه‌ها ظاهر می‌شوند به قطعات برش دهید. لازم است تا سطوح بریده شده قبل از کاشت به مدت چند روز بمانند.

کاشت سیب زمینی در خانه

2.مخلوط گلدانی

از خاک گلدان با کیفیت بالا استفاده کنید که زهکشی سریع دارد، به خصوص اگر از ظرف پلاستیکی استفاده می‌کنید. یک گزینه خوب مخلوط نصف خاک گلدان و نصف کمپوست با کیفیت است. از خاک معمولی باغچه برای پرورش سیب زمینی در ظروف استفاده نکنید چراکه زهکشی ضعیفی دارد و حاوی عوامل بیماری‌زا و دانه‌های علف‌های هرز است.

یک کود آلی آهسته رهش را در خاک گلدان مخلوط کنید. یکی از مزایای استفاده از کود آلی این است که اگر به طور تصادفی مقدار زیادی از آن بریزید، مشکلی پیش نمی‌آید اما اگر از کودهای معمولی بیش از حد استفاده کنید، به راحتی می‌تواند گیاهان شما را بسوزاند.

کاشت سیب زمینی در خانه

3.قرار دادن دانه‌های سیب زمینی در ظرف

ظرف را با حدود 10 الی 15 سانتیمتر خاک گلدان که با کمپوست و کود مخلوط شده است پر کنید. ظرف باید در محیطی قرار داده شود که نور کامل خورشید را دریافت کند.

تکه های سیب زمینی بذر آماده شده را روی مخلوط گلدان قرار دهید و جوانه‌های چشم را رو به بالا قرار دهید. گیاهان نسبتاً بزرگ خواهند شد، بنابراین بذرها را به خوبی فاصله دهید.

در ظرفی با عرض حدود 50 سانتیمتر می‌توان حدود 4 عدد سیب زمینی کوچک قرار داد. ممکن است زمانی که در حال کاشت هستید زیاد به نظر نرسد، اما اندازه برداشت سیب زمینی شما را شگفت زده خواهد کرد.

کاشت سیب زمینی در خانه

4. پوشاندن بذر سیب زمینی

بعد از اینکه بذر سیب زمینی‌ها را قرار دادید، آنها را با 2.5 تا 10 سانتیمتر خاک بپوشانید زیرا نمی خواهیم آنها را خیلی عمیق بکاریم. هر چه آب و هوا خنک‌تر باشد، خاک کمتری باید روی آن بریزید.

کاشت سیب زمینی در خانه

5.مراقبت از سیب زمینی در حال رشد

مطمئن شوید که ظرف شما حداقل شش تا هشت ساعت در روز در معرض آفتاب قرار می‌گیرد. حداقل یک بار در روز ظرف را بررسی کنید تا از مرطوب بودن خاک مطمئن شوید.

انگشت خود را حداقل 2.5 سانتیمتر در خاک فرو ببرید؛ اگر احساس کردید خاک خشک است، زمان آبیاری است. اگر هوا بسیار گرم است، ممکن است مجبور شوید باغچه‌های ظرف سیب زمینی خود را بیش از یک بار در روز آبیاری کنید.

اطمینان حاصل کنید آبیاری به صورت عمیق انجام شود؛ آبیاری عمیق زمانی صورت می‌گیرد که آب از کف ظرف خارج شود. از کود مایع رقیق شده و یا جامد حل شونده در آب هر دو هفته یکبار همراه آبیاری برای رشد سیب زمینی خود استفاده کنید. سیب زمینی‌هایی که در ظروف رشد می‌کنند به آب زیادی نیاز دارند که این موضوع  می‌تواند سبب خروج مواد مغذی  از خاک خارج شود.

کاشت سیب زمینی در خانه

6.تپه سیب زمینی

هنگامی که بوته‌های سیب زمینی حدود 15 سانتیمتر رشد کردند، با اضافه کردن خاک بیشتر در اطراف ساقه گیاهان، فرآیند تپه زدن را شروع کنید. مواظب باشید که در این فرآیند گیاهان را نشکنید.

هدف این است که حدود یک سوم گیاه را دفن کنید و برگ‌های پایینی را با خاک بپوشانید. همزمان با رشد گیاهان، فرآیند تپه زدن را چند بار دیگر تکرار کنید. زمانی که خاک به بالای ظرف رسید می‌توانید فرآیند را توقف کنید.

کاشت سیب زمینی در خانه

7. برداشت سیب زمینی

سیب زمینی را می‌توان در هر زمانی پس از گلدهی گیاهان برداشت کرد. کافی است با احتیاط از داخل خاک ظرف سیب زمینی را خارج کنید.

در اواخر فصل، هنگامی که گیاهان زرد می‌شوند و دوباره می‌میرند، همه سیب زمینی‌های باقی مانده را برداشت کنید. ساده‌ترین راه برای انجام این کار این است که ظرف را روی یک برزنت برگردانید و سیب زمینی‌ها را جدا کنید.

کاشت سیب زمینی در خانه

8.نگه داری سیب زمینی‌های برداشت شده

سیب زمینی را می‌توان فوراً پخت و یا برای استفاده بعدی نگهداری کرد. در صورت نگهداری، آلودگی‌های روی سیب زمینی‌ها را پاک کنید و اجازه دهید سیب زمینی‌ها برای چند روز خشک شوند. آنها را در سبدها یا کیسه‌های کاغذی که اجازه گردش هوا را می دهند نگهداری کنید.

کاشت سیب زمینی در خانه

مشکلات رایج رشد سیب زمینی در ظروف

سیب زمینی‌های کشت شده در ظروف نسبت به آفات و بیماری‌ها، مشابه گیاهان زراعی حساس هستند. سطح زیرین برگ‌ها را برای آفات بررسی کنید.

سوختگی دیررس باعث سیاه شدن و کپک زدن شاخ و برگ می‌شود. سیب زمینی‌ها هنوز قابل برداشت هستند، اما باید شاخ و برگ‌ها را جدا کنید. کمپوست نکنید و چند هفته صبر کنید تا سیب زمینی‌ها را بیرون بیاورید.

اگر ظرف بیش از حد آب داده شود یا زهکشی آن ضعیف باشد، پوسیدگی قطعی است.

پژمردگی و تولید ضعیف سیب زمینی در صورتی که ظرف به دفعات زیاد خشک شود، امری رایج است.

اگر گیاه دچار کمبود مواد مغذی شود، تولید سیب زمینی متوقف می شود. به صورت منظم از کود مایع و یا حل شده در آب استفاده کنید.

با وجود آنکه که گیاهان سیب زمینی برای رسیدن به آفتاب نیاز دارند، اجازه ندهید غده‌های سیب زمینی در معرض نور خورشید قرار بگیرند زیرا سبز می‌شوند.

اگر سوالی درباره کشت این محصول دارید کارشناسان اگروتک به صورت رایگان در بخش مشاوره متنی پلتفرم اگروتک پاسخگوی شما هستند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا