اقتصاد کشاورزی

فعالیت‌ها و عملیات بازاریابی

عملیات بازاریابی در کشاورزی

در بخش‌های قبل مفاهیم بازاریابی در صنعت کشاورزی، ویژگی محصولات کشاورزی و محصولات کشاورزی در ایران بررسی شد. در این قسمت می‌توانید درباره فعالیت و عملیات بازاریابی مطالعه کنید.

فعالیت و عملیات بازاریابی عبارت است از:

  • انبارداری
  • حمل و نقل
  • تبدیلات
  • درجه بندی محصول
  • بسته بندی
  • استاندارد کردن
  • اعتبارات

 

انبارداری

ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا محصولاتی که زمان تولید و مصرف آن ها همانگ نیست که دلایل زیر را می توان برای آن ها عنوان کرد.

الف) تامین نیاز تولید کنندگان محصولات کشاورزی

ب) ایجاد تعادل در عرضه محصول در زمان تولید و در فصل خاص و همچنین مصرف آن در سایر فصول

ج) ایجاد تعادل میان تولید و تامین نیاز در نقاط و مراکز مختلف

د) کاهش نوسانات قیمت

ه) افزایش قیمت و کسب سود بیشتر

حمل‌ونقل

حمل ونقل نقش مهمی درعملیات بازاریابی محصولات کشاورزی دارد، چرا که ویژگی این محصولات باعث می شود که برای حمل و نقل آنان وسایل خاصی به کار گرفته شود، برای نمونه برای حمل و نقل احشام نیاز به کامیون سرباز و برای حمل گل و سبزی نیاز به کامیون سردخانه دار داریم.

ازجمله ویژگی های حمل و نقل کالاهای کشاورزی، تمرکز یافتن فعالیت های مربوط به حمل محصولات دریک فصل معین است این امرباعث تقاضای شدید برای وسایل شده و مخارج حمل و نقل افزایش یابد. لذا سازماندهی مناسب وسایل حمل ونقل درفصل برداشت ضروری بوده و می تواند مانع از گسترش دامنه بازاریابی شود به همین علت کشاورزان سعی می‌کنند فروش محصولات را در بازارهای نزدیک به خود کرده و از انتقال آن به بازارهای دورتر خوداری کنند.

تبدیلات

این روش به دلیل متفاوت بودن شکل تولید آن نسبت به شکل مصرف آن می باشد مانند برنج یا برای نگهداری طولانی مدت و در مواردی محصول مورد نظر را مطابق سلیقه مصرف کننده کردن چرا که برخی از محصولات با اقدام هایی چون خشک کردن کنسرو، ترشی، که در واقع افزایش استفاده از این گروه محصولات رابطه مستقیمی با میزان درآمد افراد دارد.

استاندارد کردن

عبارت است از یکنواخت کردن محصول براساس ویژگی های کمی و کیفی محصولات است. استاندارد کردن بسته به نوع محصول متفاوت بوده و بر اساس معبارهای گوناگونی صورت می گیرد.

 

اعتبارات

این موضوع دارای اهمیت فراوانی است چرا که عوامل بازار (تولید کننده، واسطه ها، عمده فروشان، خرده فروشان) برای بهبود وضعیت خود نیاز به سرمایه و منابع مالی و اعتبار دارند.

 

جمع‌بندی

درحال حاضر کشاورزان به علت ضعف بنیه مالی مجبورند محصولات خود را قبل یا در زمان برداشت با قیمت های نازلی به فروش برسانند و علاوه براین به سبب توان مالی اندک برای خرید نهاده هایی همچون ماشین آلات و تسهیلات با مشکلات عدیده ای روبه رو هستند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا