فناوری

کشت آیروپونیک

آیروپونیک(Aeroponic) و یا هواکشت روشی برای پرورش گیاهان بدون خاک است که به سبب آن محصولاتی بیشتر و پایدارتر تولید می‌شوند.  در این روش ریشه‌ها در هوا معلق می‌باشند و با یک غبار غلیظ از مواد مغذی آبیاری می‌گردند. این روش کشت با هیدروپونیک، که در آن ریشه های گیاه در محلول آب و مواد مغذی غوطه ور می شوند، ویا در بستر کشت جامد قرار می­گیرند متفاوت است.

در ایروپونیک، ریشه‌ها دسترسی بیشتری به اکسیژن دارند که منجر به گیاهان سالم‌تر، نرخ رشد سریع‌تر محصول و افزایش عملکرد می‌شود. در این متد کشت ریشه­‌ها با غباری از مواد غذایی تغذیه می‌شوند که هم می‌توان با استفاده از سیستم مه‌پاشی این غبار را تامین کرد و هم میتوان از تکنولوژی اوتراسونیک بهره برد.

اولتراسونیک در واقع  تکنولوژی استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا و طول موج پایین است که به واسطه آن ابری از و مواد مغذی پیرامون ریشه‌های گیاه قرار می‌گیرند.

آیروپونیک با توجه به کشت تجاری و خانگی به دو شیوه قابل اجراست:

  • LPA (Low Pressure Aeroponic) در این روش که مناسب برای کشت‌­های خانگی است، مواد مغذی به صورت آب پاش و با قطر بالای 50 میکرون با استفاده از یک پمپ و تایمر اتوماتیک بر روی ریشه‌های گیاه قرار می‌گیرند. این شیوه که روشی کم هزینه و با پیچیدگی کمتر است، در کشت خانگی و گلخانه‌ها قابل اجرا است.
  • HPA (High Pressure Aeroponic) در این روش با استفاده از تکنولوژی اولتراسونیک مواد مغذی به صورت ابرمانند در اطراف ریشه شکل می‌گیرند. در این شیوه همه عناصر مورد نیاز گیاه به ویژه اکسیژن با صرف کمترین میزان انرژی در اختیار گیاه قرار داده می‌شوند.

محصولاتی که با سیستم‌های ایروپونیک کشت می‌شوند می‌توانند تا دو برابر سریعتر از هیدروپونیک رشد کنند. این گذاره مبتنی بر مقایسه بهره‌ وری محصول در این سیستم‌ کشت، با بازدهی محصول در سیستم‌های هیدروپونیک است. از طریق کشت آیروپونیک امکان تولید محصولات اولترابیو فراهم است؛محصولات اولترابیو که توجه جهانی را به سمت خود معطوف کرده است به لحاظ سلامت غذایی، امنیت غذایی و مصرف آب به مراتب از محصولات ارگانیک بهتر می­باشند.

از جمله مزایای کشت آیروپونیک می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • نرخ رشد بالاتر که باعث افزایش تعداد کشت در واحد زمانی ثابت در مقایسه با سایر روش‌های کشت می‌شود.
  • کنترل بیشتر مواد مغذی که فرد را را قادر می‌سازد تا به طور مداوم کیفیت محصول را تنظیم کند.
  • از آنجایی که غبار فقط در ناحیه ریشه اعمال می‌شود، محیط رشد خشک می‌ماند، بنابراین افت عملکرد برابر آفات یا بیماری کاهش می‌یابد،هدر رفت آب صفر می‌شود­، و کارایی مصرف عناصر غذایی به بالاترین سطح خود خواهد رسید
  • می‌­توان با این روش زمان برداشت محصول را دقیقا محاسبه کرد و بلافاصله زمان کشت بعدی را برنامه ریزی نمود.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا