راهنمای کشت خانگی

آموزش کاشت فلفل داخل گلدان در خانه + نکات مهم

مقدمه

فلفل بومی مکزیک، آمریکای مرکزی، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. از بین ارقام مختلف، فلفل دلمه‌ای به تندی دیگر فلفل‌ها نیست و به همین دلیل در انگلستان و ایرلند با نام فلفل شیرین شناخته می‌شود.

فلفل سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. یک فلفل دلمه‌ای متوسط دارای ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K1، ویتامین E و ویتامین A به همراه سلنیوم، پروتئین، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز، فیبر و فولات و 92% آب است. آنتی اکسیدان موجود در فلفل به جوانی و طراوت پوست کمک کرده و با افزایش گردش خون در پوست سبب تحریک رشد مو و کاهش ریزش می‌شود.

همین خواص کافی است تا فلفل به یک ماده غذایی همیشگی در آشپزخانه تبدیل شود. اما چه چیزی بهتر از این که این سبزی رنگارنگ و مفید را خودتان در خانه پرورش دهید؟ با کاشت فلفل در خانه، می‌توانید از طعم و تازگی بیشتری بهره‌مند شوید و همچنین از پرورش یک محصول خانگی لذت ببرید. این کار نه تنها اقتصادی و به‌صرفه است، بلکه امکان دسترسی به فلفل با کیفیت و تازه را فراهم می‌کند. با ما همراه باشید تا  با ساده‌ترین روش کاشت فلفل در خانه آشنا شویم.

بذر

برای کاشت هر نوع فلفلی از جمله فلفل دلمه ای می‌توانید از بذر آماده در بازار استفاده کنید. بذر تهیه شده را به 2 الی 8 ساعت در آب ولرم قرار دهید تا فرآیند جوانه زنی راحتتر رخ دهد. جوانه سالم پس از این مدت ته ظرف ته نشین می‌شوند. علاوه بر آب ولرم می‌توان دانه‌ها را داخل دستمال مرطوب قرار داده و دستمال را داخل یک کیسه نگهداری کرد؛ در طول این مدت دائما دستمال را مرطوب نگه دارید.

علاوه بر این، کاشت را می‌توان از طریق دانه‌های خود فلفل نیز انجام داد. برای این کار یک فلفل سالم تهیه کنید. فلفل را برش داده و دانه داخل آن را تخلیه کنید. دانه‌ها را می‌توان به صورت تازه و یا پس از خشک شدن کاشت. هر چه دانه تازه‌تر کاشته شود زمان بیشتری خواهد برد تا جوانه بزنند، بنابراین پیشنهاد می‌شود حتما قبل از کاشت دانه‌های تخلیه شده را در محیطی با تهویه مناسب قرار دهید تا خشک شود و سپس اقدام به کاشت کنید.

خاک

خاک مناسب جهت کاشت فلفل باید سبک و ترجیحا تغذیه شده با کود باشد. برای کاشت داخل گلدان و یا باغچه به هیچ عنوان از خاک‌های سنگین استفاده نکنید. میزان PH مناسب خاک برای فلفل 6.2 تا 7 است.

کاشت

گلدان

زهکشی گلدان بسیار مهم است. قبل از کاشت در انتهای گلدان یک یا چند حفره ایجاد کرده و سپس روی آن شن بزرگ، سنگ ریزه یا پرلیت بریزید. گلدان را با خاک سبک غنی شده با کمپوست پر کنید. سپس دانه‌ها را در عمق 1 الی 1.5 سانتی‌متری خاک بکارید. دانه‌ها حداقل به فاصله 1.5 از یکدیگر کاشته شوند. در یک گلدان متوسط سه دانه در هر گلدان کافی است. جهت جوانه‌زنی سریع‌تر روی گلدان را با پوششی شفاف مانند نایلون بپوشانید و چند سوراخ جهت عبور هوا روی آن ایجاد کنید. این کار با گرم نگه داشتن فضای گلدان منجر به رشد بهتر و سریعتر گیاه می‌شود. پس از جوانه‌زنی پوشش را بردارید.

باغچه

اگر می‌خواهید بذر را مستقیما داخل باغچه بکارید، ابتدا خاک باعچه را از هرگونه سنگ و علف هرز پاکسازی کنید. جهت تقویت خاک می‌توانید از کمپوست استفاده کنید. برای هر دانه حفره‌ای به عمق 15 تا 20 سانتی‌متر و به عرض 25 تا 30 سانتی‌متر حفر کنید. سپس دانه را داخل حفره قرار داده و مجددا روی آن را با خاک بپوشانید. فاصله بین هر بذر را 45 تا 60 سانتی‌متر در نظر بگیرید. اگر بعد از کاشت در گلدان قصد انتقال آنها را به باغچه دارید، اجازه دهید تا گیاه به ارتفاع 10 تا 15 سانتی‌متری برسد، سپس آنها را با رعایت فاصله 45 تا 60 سانتی‌متری در باغچه بکارید.

فلفل در کنار گوجه فرنگی، بادمجان، ذرت و خیار به خوبی رشد می‌کند. کلم و و زردآلو به دلیل احتمال ابتلا و سرایت به بیماری قارچی گزینه‌های مناسبی نیستند.

زمان کاشت

فلفل در هوا و خاک سرد رشد نمی کند. دمای 26 درجه سانتی‌گرادی محیط برای جوانه‌زنی و رشد فلفل مطلوب است. بهترین زمان کاشت یک ماه بعد از آخرین روز یخبندان است؛ در این شرایط توصیه می‌شود ابتدا فلفل در گلدان پرورش داده شود و سپس به باغچه منتقل گردد. اگر قصد کاشت مستقیم در باغچه را دارید منتظر بمانید تا فصل گرما فرابرسد؛ فلفل زیر دمای 12 درجه سانتی‌گراد آسیب می‌بیند. در طول فصل سرما نیز روی گیاهان را با پوشش مناسب بپوشانید.

زمان رشد

پس از گذشته دو هفته از کاشت، بذر شروع به جوانه‌زنی خواهد کرد. ارقام مختلف فلفل زمان متفاوتی جهت رشد نیازمندند. فلفل تند با حدود 12 هفته طولانی‌ترین فرآیند رشد را دارد؛ فلفل دلمه ای نیز در حدود 8 هفته زمان خواهد برد تا به رشد کافی برسد.

کود

از کود با نیتروژن بالا جهت تقویت گیاه استفاده کنید. اگر گیاه در میوه دهی دچار مشکل است کود آبیاری سولفات منیزیم گزینه مناسبی جهت تقویت گیاه است. استفاده بیش از اندازه از کود سبب نابودی گیاه می شود. میزان کوددهی را بر اساس دستورالعمل روی لیبل استفاده کنید.

آبیاری

قبل از جوانه زنی اطمینان حاصل کنید که خاک خشک نماند. با اسپری خاک را مرطوب نگه دارید آبیاری مستقیم به خاک ممکن است منجر به آسیب به بذر شود. پس از رشد، روزانه یک الی دوبار متناسب با شرایط آب و هوایی گیاه را آبیاری کنید. هر بار قبل از آبیاری اطمینان حاصل کنید که خاک خشک است زیرا فلفل نسبت به رطوبت بسیار حساس است.

نور

هرچه میزان تابش نور خورشید بیشتر باشد فلفل بزرگتری برداشت خواهید کرد. فلفل تا حدودی در نور غیر مستقیم هم رشد می‌کند اما سایه کامل مکان مناسب برای پرورش فلفل نیست. اگر کاشت را در گلدان انجام داده و آن را در فضای بسته نگهداری می‌کنید اطمینان حاصل کنید گلدان نور کافی دریافت می‌کند. در صورت نبود نور می‌توان از نورهای فلورسنت نیز استفاده کرد. فلفل حداقل به 6-5 ساعت نور مستقیم نیاز دارد.

کارشناسان اگروتک پاسخگوی سوالات شما در زمینه کشت انواع محصولات هستند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا