خاورمیانه به دنبال همکاری با برترین شرکتهای کشت عمودی در جهان
فهرست مطالب
مقدمه
منطقه خاورمیانه یک منطقه با چالشهای منحصربه فرد برای کشاورزی است، از جمله محدودیت زمینهای قابل کشت، کمبود منابع آبی و دماهای بسیار بالا؛ این موارد باعث میشود که کشت عمودی به عنوان یک راهکار جذاب برای افزایش تولید مواد غذایی در این منطقه مطرح شود. چند کشور در منطقه خاورمیانه، از جمله امارات متحده عربی (امارات)، عربستان سعودی و قطر تا حدودی به کشت عمودی روی آوردهاند.
دبی میزبان بزرگترین مزرعه عمودی جهان
در ماه ژوئیه ۲۰۲۲، بزرگترین مزرعه عمودی جهان در دبی ایجاد شد. این مزرعه با مساحت ۳۳۰٬۰۰۰ فوت مربع قابلیت تولید ۱ میلیون کیلوگرم محصول سالادی در سال را دارد. این اولین مزرعه عمودی برای Emirates Crop One بوده است که یک مشارکت تجاری بین شرکت Emirates Flight Catering (EKFC)، یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات کترینگ در جهان که به بیش از ۱۰۰ شرکت هواپیمایی سرویس میدهد، و Crop One، یک رهبر صنعتی در کشاورزی عمودی در محیطهای بسته مبتنی بر فناوری، میباشد.
سیستم حلقه بسته تعبیه شده برای آبیاری گیاهان این مزرعه به نحوی طراحی شده است که آب و محلول غذایی به طور پیوسته در مزرعه چرخش داشته باشد و به دفعات متعدد مورد استفاده قرار گیرد. حتی آبی که بخار میشود مجددا بازیابی شده و مجدداً به سیستم باز میگردد، که در مقایسه با کشاورزی سنتی در فضای باز برای تولید مشابه، سالانه ۲۵۰ میلیون لیتر آب را صرفهجویی میکند.
NADEC و Pure Harvest Smart Farms اعلام همکاری استراتژیک کردند
علاوه بر مزارع در دبی، چندین پروژه کشت عمودی دیگر در امارات متحده وجود دارد، از جمله یک مشارکت تجاری بین شرکت فناوری کشاورزی مستقر در ابوظبی به نام Pure Harvest Smart Farms و شرکت سرمایهگذاری بینالمللی Wafra از کویت. تا کنون، Pure Harvest مبلغ 387.1 میلیون دلار جذب سرمایه داشته است و جایگاه قویتری را در میان استارتاپهای منطقه خاورمیانه به دست آورده است.
امسال، Pure Harvest به یک همکاری استراتژیک با شرکت توسعه کشاورزی ملی عربستان سعودی (NADEC Foods) برای یک پروژه مواد غذایی بزرگ ملحق شده است. هدف از این همکاری تولید بیش از 27 هکتار محصولات غذایی در آینده نزدیک با امکاناتی برای گسترش بزرگتر در زمینهای NADEC است – تا طی این پروژه، به مصرفکنندگان عربستان سعودی محصولات تازه و با کیفیت بالا که به دلیل اقلیم خشک و چالشهای آبی در کشور ممکن نبوده، ارائه دهند.
NADEC از زیرساختهای موجود، شبکه توزیع گسترده، و برندهای مورد اعتماد مصرفکننده خود به منظور عرضه محصولات تازه شریک خود به بازار استفاده خواهد کرد. این همکاری استراتژیک به طور نزدیک با چشمانداز کشور برای یک سیستم غذایی خودکفا و پایدار هماهنگ است.
“ما افتخار داریم که این همکاری را با شرکت NADEC آغاز کنیم. آنها تامینکننده غذایی بزرگی هستند که از شهرت و برند برجستهای برخوردارند و دارای مالکیت زمینهای قابل توجه و زیرساختهای قوی هستند، و تیم مدیریتی با تجربه دارند.” این اظهارات از سوی اسکای کورتز، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Pure Harvest Smart Farms آمده و او اضافه میکند: “هدف ما در Pure Harvest این است که از طریق کشاورزی هوشمند و پایدار، تغییر مثبتی را ممکن سازیم، و NADEC در رسیدن به این هدف مشارکت مینماید. ما سپاسگزاریم که با NADEC همکاری میکنیم تا به دستاورد چشمانداز عربستان سعودی برای آیندهای پایدارتر کمک کنیم.”
شرکت iFarm مقر خود را به ابوظبی منتقل میکند
تخصصیترین شرکت کشت عمودی فنلاند به نام iFarm اعلام کرده است که مقر جهانی خود را از اتحادیه اروپا به امارات متحده عربی منتقل کرده است. این اقدام در یک دوره رشد سرمایهگذاری شدید در صنعت فناوری کشاورزی در منطقه خلیج فارس، که توسط برنامههای حمایتی قابل توجه دولتی تقویت شده است، انجام شده است.
مکسیم چیژوف، همبنیان گذار iFarm، معتقد است: “فکر میکنم در حال حاضر این منطقه مهمترین منطقه جهان برای کشاورزی در محیط های بسته است که به آن نیاز دارد. در اینجا مشتریان زیادی وجود دارند. با این حال، ما به صورت جهانی فعالیت میکنیم و مشتریان محترم ما در اروپا، آمریکا و مناطق دیگر تحت تأثیر این تغییر قرار نخواهند گرفت.”
این انتقال پس از مشارکت iFarm در برنامه پاداش Hub71 ابوظبی صورت گرفته است. Hub71 یکی از برنامه های شتابدهنده اقتصادی “غدن ۲۱” است که توسط شرکت سرمایهگذاری موبادلا و با پشتیبانی دولت ابوظبی رهبری میشود.
در حال حاضر، ۱۹ مزرعه عمودی یا توسط iFarm ساخته و راه اندازی شده اند و یا در آنها از فناوری شرکت iFarm استفاده شده است که این مزارع در اروپا و خاورمیانه واقع شدهاند. در ریاض عربستان سعودی، یک مزرعه با مساحت کشت ۲۵۰۰ متر مربع که متعلق به شرکت Bather Farm است، ظرفیت تولید ماهیانه تقریبی ۱۶ تن دارد. محصولات این مزرعه شامل میکروسبزیها، گیاهان دارویی و سبزیجات هستند. یکی دیگر از مزارع iFarm در امارات متحده با همکاری با شرکت SpaceFarm در مقیاس تجاری در دبی در حال ساخت است.
AeroFarms بزرگترین مزرعه عمودی تحقیق و توسعه جهان را در ابوظبی تاسیس میکند
AeroFarms، یکی از مطرحترین شرکتهای جهان در زمینه کشاورزی عمودی، به طور رسمی مزرعه AeroFarms AgX را معرفی کرده است. این مزرعه عمودی پیشرفته، به تمرکز بر تحقیق و توسعه نوآورانه در امارات متحده و خاورمیانه میپردازد. این مزرعه با مساحت 65000 فوت مربع بزرگترین مزرعه عمودی در فضای بسته با هدف تحقیق و توسعه در جهان است. با حمایت از دفتر سرمایهگذاری ابوظبی (ADIO)، AeroFarms AgX به توسعه کشاورزی نسل بعدی در محیطهای خشک و بیابانی کمک مینماید.
AeroFarms AgX در حال حاضر بیش از ۶۰ مهندس ماهر، باغبان و دانشمند را برای آزمایشگاههای پیشرفته با مطالعات organoleptic و فنوتیپسنجی دقیق، تجزیه و تحلیل فیتوشیمیایی، و همچنین تحقیق در زمینه بینایی ماشین، یادگیری ماشین، رباتیک و اتوماسیون استخدام نموده است.
انگینیر عبدالله عبدالعزیز الشمسی معاون مدیرعامل ADIO در افتتاح AeroFarms AgX بیان نمود: “ابوظبی در نظر دارد که راهحلهای فناورانه ای را توسعه دهد که برای پیشرفت اقتصادی منطقه و فراتر از آن مؤثر باشد و فناوریهای نوین کشاورزی به طور کامل در این دسته قرار میگیرد.” وی افزود: “ماموریت ADIO این است که به شرکتهای نوآورانه مانند AeroFarm با ارائه دسترسی به اکوسیستم نوآوری و زیرساختهای امارات کمک کند تا در ابوظبی فعالیت های خود را آغاز کنند، توسعه دهند و به موفقیت برسند.” او افزود: “ما برای شروع مرحله بعدی اقدامات AeroFarms و مشارکت در حل چالشهای کشاورزی جهان در پایتخت امارات بسیار هیجانزده هستیم.”
یکی از اهداف AeroFarms AgX ایجاد یک مرکز نوآوری است، که شرکای استراتژیک کلیدی مانند Cargill و Foundation for Food & Agriculture (FFAR) Precision Indoor Plants (PIP) Consortium را برای همکاری در تحقیق و توسعه جذب کند. به این منظور، AeroFarms یک توافق همکاری رسمی با شرکت Silal امضا نمود، که به پیشرفت کارهای اکتشافی ابتدایی تحت یک تفاهم نامه توجه کند.
انتظار میرود در این همکاری بر تقویت ژنتیک و کیفیت نهالهای میوه و سبزیجات، به نحوی که مقاومت و تحمل به شرایط رشد متناوب بهتری داشته باشند، تمرکز شود. کیفیت نهال یک عامل ضروری برای تأسیس، رشد و عملکرد محصول است. این همکاری همچنین بر ارزیابی و آزمایش محصولاتی که تقاضای مصرفکنندگان زیادی دارند از جمله گوجهفرنگی و فلفل تمرکز خواهد داشت. آزمون و خطاها بر روی محصولات در AeroFarms AgX انجام خواهد شد.
آقای سالمین العامری، مدیر عامل شرکت سیلال، میگوید: “این شراکت به هدف حمایت از کشاورزان در ابوظبی و امارات عربی متحده به صورت گسترده، با استفاده از فناوریهای پیشرفته برای بهبود کیفیت انواع محصولات کشاورزی، طراحی شده است.”
هرچند استفاده از کشاورزی عمودی در خاورمیانه هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، اما دولتها و سرمایهگذاران منطقه به طور فزایندهای به توانایی آن در مقابله با چالشهای امنیت غذایی و ترویج کشاورزی پایدار پیبرند. با پیشرفت فناوری، احتمالاً مشاهده خواهیم کرد که بسیاری از پروژههای کشاورزی عمودی در خاورمیانه ظاهر میشوند، به ویژه در زمانی که سرمایهگذاری در مناطق اقتصادی دیگر دشوارتر شده است.